Secretariaat: Shiwah Fong 036520947 shiwahfong@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

home Organisatie nieuws tornooien interclub Ranking Documenten BBSA Jeugd
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

Geplaatst op 16/05/2021

Seizoen 2021 - 2022 Antwerpse competitie

CHANGE AHEAD

De competitie 2021-2022 gaat er anders uitzien dan voorgaande jaren. BBSA Antwerpen heeft beslist de competitie om te vormen na overleg met de gewestraad. In een poging om meer clubs, teams en spelers aan te trekken, voeren we deze maatregelen in. Er zijn een aantal punten die al lang voor verbetering vatbaar waren en die we nu gaan aanpakken. Hieronder de opsomming en een woordje uitleg waarom.

 1. Aantrekkelijk - alternatief format
 2. Lagere drempel club aansluiting
 3. Makkelijker om teams te vormen
 4. Makkelijker afspreken ivm verplaatsing 
 5. Einduur competitie vervroegen 
 6. Niveau verhogen
 7. Spelers aantrekken
 8. Fun verhogen
 9. Jeugd stimuleren 

 Een woordje uitleg hieronder. In volgorde van de boven vermelde punten. 

 1. We gaan spelen met een vernieuw(en)de format. Aantrekkelijk en fun. Ploegen zullen voortaan bestaan uit twee spelers. Elke speler van team A speelt 3 frames tegen elke speler van team B. Daarna worden nog twee frames Scottish Doubles gespeeld. Dit is al door enkele aangesloten spelers getest en bijzonder goed onthaald. Het biedt ook een alternatief aan ploegen en clubs die nu het oude format spelen. 
 2. Momenteel telt de BBSA Antwerpen 4 clubs. 2 Vrienden in een club kunnen dan al een ploeg vormen. Zo kunnen we meer clubs aantrekken en de aansluitings drempel verlagen.
 3. Teams van 2 spelers zijn gemakkelijker te vormen. 2 Vrienden en je bent vertrokken. De 3de man vinden maakt dit moeilijker. 
 4. Verplaatsingen worden hierdoor makkelijker te organiseren met 2 personen in een auto. 
 5. We willen de competitie eindtijd vervroegen. Het format zorgt hiervoor. Gebaseerd op de gedane testen zou de eindtijd rond 22.30u à 23.00u komen te liggen. Het is niet meer van deze tijd om naar huis te rijden om 00.30u à 01.00 u om dan de dag nadien vroeg te gaan werken. Ook voor de jeugdspelers heeft dit een positieve impact.
 6. Het niveau van de competitie zal verhogen omdat er zich meer sterkere teams zullen vormen. De 3de man was in de praktijk soms de zwakke schakel. 
 7. We zouden graag nieuwe spelers aantrekken en spelers die nu in een ander competitie verband spelen. Ook spelers die gestopt zijn omdat het te laat werd in de competitie hopen we terug te halen.
 8. De fun verhogen we door 3 frames te spelen ipv 2 enkele frames. Een match winnen geeft meer voldoening dan 2 frames spelen met eventueel een gelijk spel. Scottish doubles geeft dan weer het team gevoel in een leuke format. Je kan aan één stuk doorspelen waardoor je beter in je ritme geraakt. Je moet niet meer wachten en ook niet arbitreren waardoor er geen tijd verloren gaat.
 9. Een ouder met zijn zoon of dochter, een coach/begeleider met een jeugdspeler, kunnen samen een team vormen. Zo kunnen we makkelijker de jeugd bij de competitie betrekken. Ook de eindtijd van de competitie speelt hierin een grote rol. De dag nadien is het immers school. 

De Ere afdeling bestaat al. Hier kunnen we maximaal 16 ploegen maken. De spelers van vorig seizoen hebben hier voorrang. 1ste afdeling, 2 de afdeling enz.... zouden wij ook graag invullen met dezelfde format. Dus inschrijven! 

Wij hopen met deze maatregelen het snooker gebeuren in Antwerpen nieuw leven in te blazen. Wij weten ook dat dit voor de bestaande clubs en ploegen een aanpassing zal zijn. Vernieuwing is echter nodig wil de snookercompetitie kunnen overleven en succesvol blijven. Wij geloven sterk in ons project en kijken enthousiast vooruit naar het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben jullie er ook allemaal zin in. Het zal ons allen deugd doen om onze hobby terug op te pikken. We rekenen ook wat op onze leden om wat mond aan mond reclame te maken over deze competitie hervorming. Hoe meer spelers aantreden hoe beter.

Let's do this together!

 

De voorzitter, bbsa Antwerpen

Edwin Depoorter 

Meer nieuws van BBSA Antwerpen

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.